RECEPT FRÅN HJ

Grekisk sallad med potatis

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 st gurka
  • 1 st röd paprika
  • 150 g fetaost
  • Dressing:

  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 st citron enbart saften
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 2 msk färsk oregano
  • 1 dl svarta oliver
  • Servera med:

  • kallrökt skinka eller salami

Gör så här

1

Skrubba och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga den torr. Dela stora potatisar. Skala och dela löken. Skiva den tunt. Dela tomaterna på mitten. Tärna gurkan. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

2

Blanda samman dressingen i en stor skål och vänd ner potatis, lök, tomater, gurka, paprika och fetaost i bitar. Lägg upp på ett fat och strö över oregano och oliver. Servera med skinka och salami.


Recept