RECEPT FRÅN HJ

Grekisk paj med fetaost

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 0.5 st purjolök
  • 1 st rödlök
  • 1 msk smör
  • 150 g fetaost
  • 2 st plommontomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • oregano
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ kallt i 30 minuter.

2

Nagga degen och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Skala, dela och skiva löken. Fräs all lök mjuk i smör i stekpanna. Lägg den i pajskalet och strö över smulad fetaost.

3

Dela och skiva tomaterna och lägg i pajskalet tillsammans med oliver. Vispa ihop mjölk, ägg, oregano, salt och peppar och häll äggstanningen i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med oregano. Servera med sallad.


Kommentar:
Härlig paj med smaker från Grekland.

Recept