RECEPT FRÅN HJ

Gratinerad frukt

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2 st kiwifrukt
  • 2 st sharonfrukt
  • 1 st papaya mogen
  • 20 st vindruvor ca
  • 4 st fikon färska
  • 5 msk mandelspån
  • 2 msk pumpakärnor
  • 3 msk rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Servera med:

  • vaniljglass
  • kanel
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär kiwi, sharonfrukt och papaya i klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Halvera fikonen.

2

Fördela frukten i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö på mandelspån och pumpakärnor. Blanda rörsocker och vanilj-socker och strö över.

3

Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera med kanelpudrad vaniljglass.


Kommentar:
Genom att gratinera frukten i ugnen blir det som en varm fruktsallad. Pricken över i blir kanelpudrad vaniljglass som får smälta över den varma frukten.

Recept