Gratinerad fläskfilé med mozzarella

Du behöver 1 st fläskfilé ca 600 g salt och peppar 1 msk smör 1 dl marinerade soltorkade tomater 125 g mozzarella Sås: 2 dl...

Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl marinerade soltorkade tomater
  • 125 g mozzarella

Sås:

2 dl crème fraîche
5 st marinerade soltorkade tomater
salt svartpeppar

Garnera med:

basilika

Ugn: 175/225°

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i två delar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Stek mitt i ugnen på 175º, i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 60°.

2
Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg över köttet i en smord ugnsfast form. Grovhacka tomaterna och strö över köttet. Bryt osten i små bitar och fördela på köttet. Gratinera strax innan serveringen på 225° i ca 10 minuter. Garnera med basilikablad.

3
Sås: Vispa crème fraichen tjock och blanda med finhackade soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen vid sidan om.

Scroll to Top