Gratinerad fläskfilé

Du behöver 250 g broccoli 600 g fläskfilé salt och peppar 2 msk smör eller margarin 10 st champinjoner 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk...

Du behöver

  • 250 g broccoli
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 10 st champinjoner
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 4 st soltorkade tomater i olja

Servera med:

klyftpotatis eller kokt potatis

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i 2 minuter. Lägg över broccolin i en smord ugnsfast form.

2
Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet på båda sidor i stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar och lägg ovanpå broccolin i formen.

3
Skiva svampen och fräs den i en kastrull med smör. Strö över mjöl och tillsätt mjölk, och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och fond och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i hackade tomater. Häll såsen över köttet och gratinera i 10 minuter. Servera gärna med klyftpotatis eller kokt potatis.

Scroll to Top