Gratinerad fläskfilé

Du behöver 600 g fläskfilé 2 msk smör eller margarin salt och peppar 140 g bacon 1 st rödlök 100 g champinjoner 125 g färskost...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 140 g bacon
  • 1 st rödlök
  • 100 g champinjoner
  • 125 g färskost smaksatt, t ex paprika & chili
  • 2 dl crème fraîche
  • persilja

Servera med:

potatis rostad med pumpakärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och låt det steka under lock på svag värme i 10 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter.

2
Strimla baconet och fräs det i en stekpanna i sitt eget fett. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Låt lök och svamp fräsa med baconet tills vätskan kokat bort.

3
Skiva fläskfilén och det lägg i en ugnsfast form. Strö över baconfräset och lägg resten bredvid.

4
Vispa ihop färskost och crème fraiche och klicka i formen. Gratinera i 15 minuter. Strö över persilja och servera med rostad potatis med pumpakärnor.

Scroll to Top