Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 140 g bacon
- 1 st rödlök
- 100 g champinjoner
- 125 g färskost smaksatt, t ex paprika & chili
- 2 dl crème fraîche
- persilja
Servera med:
potatis rostad med pumpakärnor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och låt det steka under lock på svag värme i 10 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter.
2
Strimla baconet och fräs det i en stekpanna i sitt eget fett. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Låt lök och svamp fräsa med baconet tills vätskan kokat bort.
3
Skiva fläskfilén och det lägg i en ugnsfast form. Strö över baconfräset och lägg resten bredvid.
4
Vispa ihop färskost och crème fraiche och klicka i formen. Gratinera i 15 minuter. Strö över persilja och servera med rostad potatis med pumpakärnor.