RECEPT FRÅN HJ

Gratinerad falukorv med potatismos

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 2 st schalottenlökar
  • 3 msk senap
  • 1 dl gurkmix t.ex. Bostongurka
  • 1 st äpple
  • 1 dl ketchup
  • 2 dl vispgrädde
  • Potatismos:

  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 st äggulor
  • salt och peppar
  • 0.5 dl riven ost smakrik
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär snitt i korven. Vispa ihop grädde och hälften av ketchupen i en form. Lägg i korven.

2

Skala och hacka löken. Fördela senap, lök och Bostongurka i snitten. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stick ner i snitten och lägg resten i formen. Ringla resten av ketchupen över korven och tillaga i ugn i 15 minuter.

3

Potatismos: Skala och dela potatisen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Mosa potatisen och tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. Rör i äggulor och ost.

4

Ta ut formen och spritsa moset i toppar runt korven. Gratinera i ca 15 minuter tills moset fått fin färg.


Recept