Grandma´s Key Lime Pie

I det flesta butiker i Florida kan du köpa den här pajen som härstammar från Floridas sydligaste udde "Key West". Man påstår att där växer den godaste limefrukten. Av en vännina i Florida har jag fått det här receptet och det är inte alls svårt att baka den själv. Så här gör du.

Du behöver

  • 1 st pajbotten färdig eller
  • 300 g digestivekex
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning:

5 st äggulor
2 st äggvitor
1 st mjölk ca 400 g
0.75 dl limejuice (finns att köpa färdig på flaska, precis som citronjuice)
1 msk limeskal rivet

Ugn: 175°

Garnering:

2 dl vispgrädde
lime

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Smula kexen, gärna i matberedaren. Blanda smulorna med socker, kanel och det smälta fettet. Kläm ut smuldegen i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ den kallt.

2
Vispa samman äggulorna med den kondenserade mjölken. Blanda ner pressad lime och skal.

3
Vispa vitorna till skum i en torr och ren skål.

4
Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i smeten och häll den i formen.

5
Grädda mitt i ugnen, ca 25-30 minuter. Låt pajen kallna. Ställ den gärna i frysen en stund innan den garneras. Den skall serveras riktigt kall.


Kommentar:
Hittar du inte kondenserad mjölk i din butik, kan du ersätta den med en blandning av 2 dl Kesella, 2 dl creme fraiche och 1 1/2 dl socker.

Scroll to Top