Gorgonzolagratinerad fläskfilé

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 140 g bacon 2 msk smör 1+1 1 st purjolök 150 g sockerärter Sås: 3 dl grädde...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 140 g bacon
  • 2 msk smör 1+1
  • 1 st purjolök
  • 150 g sockerärter

Sås:

3 dl grädde
1 msk dijonsenap
1 msk kalvfond
150 g gorgonzola

Garnera med:

persilja

Servera med:

klyftpotatis
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och salta och peppra. Linda bacon runt filén. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna och låt steka på svag värme i 10 minuter. Vänd då och då. Ta upp köttet och låt det vila i 10 minuter.

2

Ansa purjolöken och skiva den. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Ansa sockerärterna och låt dem fräsa med ett par minuter. Lägg fräset i botten på en form. Skiva köttet och lägg ovanpå, köttet är inte riktigt genomstekt än.

3

Sås: Koka upp grädde med dijonsenap och fond och smula i nästan all gorgonzola. Häll lite av såsen över köttet och smula över resten av osten. Gratinera i 10 minuter. Strö över persilja och servera
resten av såsen bredvid tillsammans med klyftpotatis och sallad.

Scroll to Top