Godaste gulaschen

Du behöver 500 g högrev 1 msk rapsolja 3 st gula lökar 1 st röd paprika 1 st röd chilipeppar 2 msk tomatpuré 2 st...

Du behöver

  • 500 g högrev
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk mejram
  • 3 msk paprikapulver
  • 4 st potatis
  • 250 g rotselleri
  • 2 st morötter
  • 2 l vatten
  • 0.5 dl kalvfond
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • salt peppar

Servera med:

gräddfil
persilja

Gör så här

1
Skär köttet i lite mindre tärningar. Bryn i en stekpanna med olja och lägg över i en gryta.

2
Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika och chili. Lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré, pressad vitlök, mejram och paprikapulver.

3
Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan tillsammans med vatten, fond och sambal oelek.

4
Låt grytan sjuda under lock i 2 timmar. Smaka av med salt och peppar, och servera med gräddfil och persilja.

Scroll to Top