Du behöver
- 500 g högrev
- 1 msk rapsolja
- 3 st gula lökar
- 1 st röd paprika
- 1 st röd chilipeppar
- 2 msk tomatpuré
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk mejram
- 3 msk paprikapulver
- 4 st potatis
- 250 g rotselleri
- 2 st morötter
- 2 l vatten
- 0.5 dl kalvfond
- 0.5 tsk sambal oelek
- salt peppar
Servera med:
gräddfil
persilja
Gör så här
1
Skär köttet i lite mindre tärningar. Bryn i en stekpanna med olja och lägg över i en gryta.
2
Skala och hacka löken, kärna ur och hacka paprika och chili. Lägg ner i grytan tillsammans med tomatpuré, pressad vitlök, mejram och paprikapulver.
3
Skala och tärna potatis, rotselleri och morötter. Lägg ner i grytan tillsammans med vatten, fond och sambal oelek.
4
Låt grytan sjuda under lock i 2 timmar. Smaka av med salt och peppar, och servera med gräddfil och persilja.