Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl farinsocker
- 1 dl rapsolja
- 200 g morot finriven
- 2 tsk fiberhusk
- 150 g Semper finmix glutenfri mjölmix
- 60 g valnötter
- 2 tsk vaniljsocker
- 2.5 tsk bakpulver
Glasyr:
100 g smör
200 g färskost t ex Philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
1.5 msk honung
Garnera med:
blåbär
Ugn: 150°
Gör så här
Vispa ägg och farinsocker ljust och poröst. Tillsätt olja, morot och fiberhusk, och rör om. Låt smeten svälla i 5 minuter. Tillsätt finmix, hackade valnötter, vaniljsocker och bakpulver, och blanda till en smet.
Lägg bakplåtspapper i en form, 20×30 cm, och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan kallna.
Glasyr: Vispa rumsvarmt smör krämigt. Tillsätt färskost och vaniljsocker, och vispa ihop till en glasyr. Smaka av med honung.
Skär kakan i rutor och toppa med glasyr. Garnera med blåbär.
Tips!
Fiberhusk består av malda skal från psylliumfrön. Fiberhusk innehåller hela 85 % fibrer som har en förmåga att svälla i kontakt med vätska och kan binda samman degar med liknande effekt som gluten har.