RECEPT FRÅN HJ

Glaserad äppelkaka i långpanna

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
30 bitar

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 5.5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 st äpplen
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kanel
  • 1 dl mandelspån
  • Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vatten
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda med socker och kanel.

2

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker och smörblandningen.

3

Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över äppelbitarna och mandelspån över dem. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna

4

Glasyr: Blanda florsocker med vatten. Glasera kakan och skär i rutor.


Recept