Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 5.5 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 st äpplen
- 1 dl strösocker
- 2 msk kanel
- 1 dl mandelspån
Glasyr:
2 dl florsocker
2 tsk vatten
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Blanda med socker och kanel.
2
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker och smörblandningen.
3
Häll smeten i en långpanna 30×40 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över äppelbitarna och mandelspån över dem. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna
4
Glasyr: Blanda florsocker med vatten. Glasera kakan och skär i rutor.