RECEPT FRÅN HJ

Gifflar med kardemumma och nektarin

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

    Samma deg som till Kolabullar, se relaterat recept nedan

    Fyllning:

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 2 st nektariner
  • Pensling:

  • ägg
  • sötmandel hackad
  • pärlsocker
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Följ beskrivningen till kolabullar.

2

Rör ihop smör, socker och kardemumma. Dela nektarinen i mindre bitar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i tre bitar. Kavla ut varje till en rundel och dela i 8 snibbar.

3

Lägg en klick fyllning och lite nektarin på varje bit och rulla ihop. Lägg gifflarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter.


Passar till:

Recept