Gifflar med kardemumma och nektarin

Du behöver Samma deg som till Kolabullar, se relaterat recept nedan Fyllning: 125 g smör rumsvarmt 1 dl strösocker 1 tsk stött kardemumma 2 st...

Du behöver

Samma deg som till Kolabullar, se relaterat recept nedan

Fyllning:

125 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
2 st nektariner

Pensling:

ägg
sötmandel hackad
pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1

Följ beskrivningen till kolabullar.

2

Rör ihop smör, socker och kardemumma. Dela nektarinen i mindre bitar. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i tre bitar. Kavla ut varje till en rundel och dela i 8 snibbar.

3

Lägg en klick fyllning och lite nektarin på varje bit och rulla ihop. Lägg gifflarna med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4

Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö på mandel och pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter.

Scroll to Top