Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 0.5 dl socker
- 0.5 tsk salt
- 150 g smör eller margarin
- 15 g jäst
- 2 msk vatten
- 1 st ägg
Fyllning:
25 g smör eller margarin
3 msk socker
2 st persikor
vatten
Garnera med:
vinbärsklasar
Ugn: 250°
Det här behövs till 8 bitar:
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker och salt i en skål. Finfördela smöret i blandningen.
2
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt ägget. Rör ner i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Kavla ut till en rund kaka, ca 23 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper. Vik upp degen runt om till en 2 cm bred kant.
4
Klicka ut smöret på kakan och lägg på persikoklyftor. Strö över socker och grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter. Stänk lite vatten över den nygräddade kakan så blir den glansig. Garnera med vinbärsklasar.