RECEPT FRÅN HJ

Galette med getost och tapenade

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 stycken

Du behöver

  • 2 dl bovetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 2 st ägg
  • smör till stekning
  • Fyllning:

  • 2 dl tapenade hemgjord eller färdigköpt
  • 12 st coctailtomater halverade
  • 8 dl babyspenat löst packad
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt och nymald peppar
  • 200 g getost

Gör så här

1

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vattnet och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa slätt igen.

2

Låt smeten dra cirka 1 timme. Vispa upp smeten.

3

Hetta upp en stekpanna med lite smör. Häll i cirka 1 dl smet. Vicka pannan så att smeten täcker pannan, och det blir en tunn pannkaka.

4

Stek galetten på båda sidor på medelstark värme.

5

Fyllning: Blanda tomater, spenat, olivolja, salt och peppar.

6

Bred tapenade på galetten. Fördela salladen över och strö på smulad ost.


Kommentar:
Sydfranska smaker med getost och den omtyckta olivröran tapenade. Vill man inte göra egen tapenade går det bra att köpa färdig.

Recept