Du behöver
- 1.5 kg benfri kotlettrad
- salt och peppar
- 3 st vitlöksklyftor
- 2 st kvistar rosmarin
- 10 st salviablad
- 8 st soltorkade tomater i olja
- 1 st citron rivet skal
- 2 msk smör
Ugn: 125°
Gör så här
1
Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden ca 2 cm djupt. Skär nu åt sidan och fortsätt runt om tills hela biten är uppskuren och kan vikas ut till en platta ca 2 cm tjock.
2
Gnid in köttet med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin, salvia och tomater och blanda med citronskal och vitlök. Strö fyllningen över köttet och klappa in det.
3
Rulla ihop och bind upp med steksnöre. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. Täck med bakplåtspapper och tillaga i ugn tills innertemperaturen är 70°, ca 2 timmar. Låt vila i 15 minuter innan den skivas upp.