RECEPT FRÅN HJ

Fylld kotlettrad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt
0 röstande.

Du behöver

  • 1.5 kilon benfri kotlettrad
  • salt och peppar
  • 3 stycken vitlöksklyftor
  • 2 stycken kvistar rosmarin
  • 10 stycken salviablad
  • 8 stycken soltorkade tomater i olja
  • 1 styck citron rivet skal
  • 2 matskedar smör
  • Ugn: 125°

Gör så här

1

Putsa och skär ett snitt längs med kotlettraden ca 2 cm djupt. Skär nu åt sidan och fortsätt runt om tills hela biten är uppskuren och kan vikas ut till en platta ca 2 cm tjock. 

2

Gnid in köttet med salt och peppar. Skala och hacka vitlöken. Hacka rosmarin, salvia och tomater och blanda med citronskal och vitlök. Strö fyllningen över köttet och klappa in det.

3

Rulla ihop och bind upp med steksnöre. Bryn köttet runt om i stekpanna med smör. Täck med bakplåtspapper och tillaga i ugn tills innertemperaturen är 70°, ca 2 timmar. Låt vila i 15 minuter innan den skivas upp.


Recept