Fylld kassler

Du behöver 600 g kassler 200 g philadelphiaost med karljohansvamp 1 dl hackad persilja 1 st tomat 1 st avokado 150 g körsbärstomater 200 g...

Du behöver

  • 600 g kassler
  • 200 g philadelphiaost med karljohansvamp
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st tomat
  • 1 st avokado
  • 150 g körsbärstomater
  • 200 g champinjoner

Palsternacksmos:

500 g potatis
300 g palsternacka
1 msk smör eller margarin
3 msk crème fraîche
salt peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär skivor i kasslern men inte riktigt igenom. Blanda philadelphiaost och persilja. Klicka fyllningen i skårorna och lägg i skivad tomat och skivad avokado.

2
Lägg över kasslern i en ugnsfastform och gratinera i 40 minuter. När det återstår 10 minuter av tillagningstiden lägg in tomater och champinjoner bredvid köttet.

3
Skala potatis och palsternacka och skär i bitar. Koka tills de är mjuka och häll av vattnet. Pressa i purépress och mosa med smör och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar och servera till kasslern.

Scroll to Top