RECEPT FRÅN HJ

Fylld falukorv med potatismos

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 500 gram falukorv
  • 1 styck röd paprika
  • 1 styck äpple
  • 10 skivor ost
  • 0.5 deciliter ketchup
  • 2 deciliter vispgrädde
  • Potatismos

  • 800 gram potatis
  • 25 gram smör
  • 2 deciliter mjölk
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skär snitt i korven. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Kärna ur och klyfta äpplet. Stoppa ner ost, paprika och äpple i skårorna.

2

Rör ihop ketchup och grädde i en ugnsform. Lägg korven i formen. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

3

Potatismos: Skala och skär potatisen in bitar. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa potatisen med en potatisstöt,
och rör i smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.


Recept