Fullkornstortilla

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 2.25 dl grahamsmjöl 0.75 tsk salt 0.5 tsk bakpulver 2 msk smör 1 3/4 dl vatten Det här behövs till...

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.25 dl grahamsmjöl
  • 0.75 tsk salt
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 1 3/4 dl vatten

Det här behövs till ca 12 bröd:

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver. Tillsätt smör & rapsolja och vatten. Knåda degen mjuk och elastisk.

2
Ta upp degen på bakbord och dela den i 12 bitar. Låt vila 15 minuter under en fuktig bakduk.

3
Kavla ut bitarna till tunna runda bröd. Grädda dem i en torr medelvarm stekpanna, ca 2 minuter per sida.

4
Lägg de färdiggräddade bröden ovanpå varandra under en bakduk, så håller de sig mjuka. Servera till texmexrätter.

Scroll to Top