Du behöver
- 2 st kiwi
- 1 st galiamelon
- 2 st päron
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 st mango ca 300 g
- 125 g gröna druvor kärnfria
- 125 g hallon
- 125 g blåbär
Rostad mandelmassa:
125 g mandelmassa
Servera med:
kesella vanilj
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skär kiwin i bitar. Dela och kärna ur melonen, och ta ut kulor med kuljärn. Skala och kärna ur päronen och skär i bitar. Lägg frukten i en skål. Droppa över citronsaft.
2
Dela mangon på sidorna om kärnan och gör ett rutmönster i fruktköttet med en kniv. Vräng skalen och ta loss frukttärningarna. Blanda med den övriga frukten tillsammans med vindruvorna. Hallon och blåbär läggs i salladen vid servering.
3
Rostad mandelmassa: Riv ner mandelmassan på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut över plåten. Rosta mitt i ugnen, ca 5 minuter. Passa noga, den bränns lätt vid! Låt kallna på plåten. Lägg över i en plastburk. Vid servering tillsätt hallon och blåbär till fruktsalladen. Servera med vaniljkesella och rostad mandelmassa på toppen.