Du behöver
- 1.5 dl mjölk
- fett (30 g), 2 msk flytande
- 0.5 pkt jäst (25 g)
- 0.5 msk fiberhusk
- 0.5 dl kesella färsk ostmassa
- 0.5 dl socker
- 0.5 tsk rivet citronskal
- mjölmix vi använde Finax
- 1 krm hjorthornssalt
- 3 st persikor och ett par tsk pressad citron blandad med lika delar vatten
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Värm mjölken (37°). Tillsätt fettet och rör ut den smulade jästen i en bunke med degspadet. Blanda med Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2
Arbeta samman alla ingredienserna till en smidig deg (spara frukten och den ena decilitern mjölmix). Låt degen jäsa i bunken i ca 40 minuter.
3
Använd den sista decilitern mjölmix när du arbetar samman degen efter jäsningen.
4
Tryck ut degen i en smord bakform, 24 cm i diameter, vi tog en s k pajform med låg kant. Låt degen vara högre 3–4 cm in från kanten.
5
Skär 3 urkärnade persikor i klyftor och droppa citronsaft över. Lägg ut klyftorna och låt kakan jäsa under bakduk medan ugnen blir varm.
6
Grädda på andra falsen nerifrån i knappt 30 minuter. Kakan kan frysas.
Servera fruktkakan som kaffebröd precis som den är eller med gräddfil smaksatt med rivet citronskal.