Fröknäcke med rosmarin

Nyttigt och enkelt att röra ihop och trycka ut på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Du behöver

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrö
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 3 dl vatten

Ugn: 180°

Gör så här

1

Blanda grahamsmjöl, havregryn, solroskärnor, linfrö, sesamfrö, salt och rosmarin i en bunke. Häll i vattnet och rör samman till en deg.

2

Värm upp ugnen och låt under tiden degen vila, så att havregrynen sväller något och degen inte vätskar sig.

3

Bred eller tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt så att hela pappret täcks. Sporra eller skär degen i jämnstora bitar.

4

Grädda i 50–60 minuter eller tills knäcket är helt hårt. Öppna gärna ugnen 2–3 gånger under gräddningstiden för att släppa ut ånga.

5

Låt knäcket svalna på plåten. Lossa det från bakplåtspappret och bryt i bitar. Förvara torrt.

Scroll to Top