Du behöver
- 2 dl grahamsmjöl
- 2.5 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 0.5 dl linfrö
- 0.5 dl sesamfrö
- 1 tsk salt
- 1 tsk torkad rosmarin
- 3 dl vatten
Ugn: 180°
Gör så här
1
Blanda grahamsmjöl, havregryn, solroskärnor, linfrö, sesamfrö, salt och rosmarin i en bunke. Häll i vattnet och rör samman till en deg.
2
Värm upp ugnen och låt under tiden degen vila, så att havregrynen sväller något och degen inte vätskar sig.
3
Bred eller tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt så att hela pappret täcks. Sporra eller skär degen i jämnstora bitar.
4
Grädda i 50–60 minuter eller tills knäcket är helt hårt. Öppna gärna ugnen 2–3 gånger under gräddningstiden för att släppa ut ånga.
5
Låt knäcket svalna på plåten. Lossa det från bakplåtspappret och bryt i bitar. Förvara torrt.