RECEPT FRÅN HJ

Friterade pepparkaksringar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken

Du behöver

  • 25 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 st apelsin finrivet skal
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 7.5 dl vetemjöl
  • Fritering:

  • 7 dl frityrolja
  • Garnera med:

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk pepparkakskrydda

Gör så här

1

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smält smör, grädde, mjölk, bakpulver, salt, apelsinskal, pepparkakskrydda och mjöl och arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt degen vila övertäckt i en timme.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta som är knappt 1 cm tjock. Ta ut rundlar som är 6 cm i diameter. Ta ut ett hål i mitten.

3

Fritering: Hetta upp oljan till 175° och fritera ett par kakor åt gången tills de fått fin färg. Vänd dem i socker blandat med pepparkakskrydda.


Recept