RECEPT FRÅN HJ

Fridolfs lyxbullar

Vinnarbullen!

Okänd
30 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 1 tsk strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • Fyllning:

  • 200 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl vaniljsocker
  • Vaniljkräm:

  • 2 dl mjölk
  • 2 st äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:

  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vaniljkräm: Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med vaniljsocker och låt krämen svalna.

2

Rör ut jästen i lite kall mjölk. Tillsätt resten av den kalla mjölken. Skär smöret i bitar och blanda med socker och mjöl. Tillsätt jästmjölken och arbeta ihop till en deg.

3

Rör ihop smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.

4

Kavla ut degen till en platta 60x35 cm. Bred på fyllning och rulla ihop rån långsidan. Skär i bitar och lägg i bullformar.

5

Lägg en klick vaniljkräm på varje bulle och låt jäsa i 50 minuter. Grädda bullarna i 12–15 minuter.

6

Rör ihop florsocker och vatten och ringla glasyren över de avsvalnade bullarna.


Kommentar:
De här bullarna brukar Matilda baka åt sin mormor och morfars hund, Fridolf och lillasyster Amanda. En traditionell bulle med tydligt smörig smak och en härlig vaniljkräm. Recept: Matilda Persson

Recept