Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 100 g margarin eller smör
- 2.5 msk kallt vatten
Fyllning:
300 g kassler benfri
1 st purjolök
2 st paprika gärna i olika färger
200 g champinjoner
3 st ägg
3 dl mjölk
1 st färskost
Ugn: 200°
Garnering:
rucola
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Smula ner matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg degen kallt att vila ca 30 minuter.
2
Tryck ut degen i en pajform och nagga bottnen. Sätt aluminiumfolie runt kanten och låt formen vila kallt ca 15 minuter.
3
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien.
4
Tärna kasslern. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och skiva svampen.
5
Fräs grönsakerna i lite matfett en stund. Fördela dem i det förgräddade pajskalet tillsammans med kasslertärningar.
6
Vispa samman ägg, mjölk och ost till en slät smet. Häll det över pajformen. Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter eller tills allt har fin färg och äggstanningen har stelnat. Garnera med rucola.