RECEPT FRÅN HJ

Frasiga getostsnurror med jordgubbar

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
16 stycken

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg 240 g
  • 175-200 g getost rumstempererad
  • 2-3 dl jordgubbar fintärnade
  • 1 st ägg
  • blått vallmofrö
  • flingsalt
  • bullformar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rulla ut degen. Smula över osten och bred ut den försiktigt. Strö på jordgubbarna. 

2

Rulla ihop och skär i skivor. Lägg snurrorna i mjölade bullformar. 

3

Pensla med uppvispat ägg. Strö på vallmofrö och lite flingsalt. 

4

Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter.


Kommentar:
Sommarens godaste drinktilltugg. Snurrorna går bra att förbereda och förvara i kylen. Sen är det enkelt att grädda och servera dem spröda och nybakade.

Recept