RECEPT FRÅN HJ

Fransk chokladkaka med konjaksfikon

Oemotståndlig kladdkaka med mustig chokladsmak. Fikon i konjak och en klick lättvispad grädde smakar härligt till.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 125 g smör
  • 250 g mörk choklad 70% kakao
  • 6 st ägg
  • 5 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl crème fraîche
  • Servera med:

  • konjaksfikon se relaterat recept
  • vispgrädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.

2

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smält.

3

Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, och vispa ner i äggsmeten. Vispa sist ner crème fraiche.

4

Häll smeten i formen. och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan vila några timmar innan servering så att den får sätta sig. Servera med konjaksfikon och lättvispad grädde.


Passar till:

Recept