Du behöver
- 125 g smör
- 250 g mörk choklad 70% kakao
- 6 st ägg
- 5 dl rörsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 2 dl crème fraîche
Servera med:
konjaksfikon se relaterat recept
vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen. Rör om tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt, och vispa ner i äggsmeten. Vispa sist ner crème fraiche.
Häll smeten i formen. och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan vila några timmar innan servering så att den får sätta sig. Servera med konjaksfikon och lättvispad grädde.