Fragilité med aprikosfyllning

En mjuk mandelmarängstårta med fyllning av aprikos, grädde och vit choklad. Dela den i bitar till härliga bakelser att servera till en kopp kaffe.

Du behöver

Botten:

150 g mandelmjöl
5 dl florsocker
5 st äggvitor
0.5 dl mandelspån

Fyllning:

300 g aprikoser torkade
4 dl vispgrädde
1 st vaniljstång
250 g vit choklad
2 msk pressad citronsaft

Ugn: 150º

Gör så här

1
Fyllning: Mixa aprikoserna i en matberedare. Tillsätt 1 dl av grädden och kör till ett fint mos. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp resten av grädden med vaniljstång och frön.

2
Ta från värmen, ta upp vaniljstången och lägg i chokladen i bitar. Vispa tills den smält. Tillsätt chokladgrädden till aprikoserna under mixning. Rör i citronsaft och låt stå kallt i minst 2 timmar

3
Botten: Blanda mandelmjöl och 2 1/2 dl florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt 2 1/2 dl florsocker och vispa till en maräng. Vänd ner mandelmjölsblandningen. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och strö mandelspån över 1/3 av kakan. Grädda i 35 minuter. Låt kallna.

4
Stjälp upp och dela kakan i tre lika stora bitar. Bred hälften av fyllningen på en bit, lägg på nästa och bred på resten av fyllningen. Lägg till sist på biten med mandelspån. Låt tårtan stå i frysen i 2 timmar. Ta ut och skär upp i bitar.

Scroll to Top