RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilémedaljonger med krämig svamp

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1.5 tsk grönpeppar
  • salt
  • 1 msk smör
  • Krämig svamp:

  • 250 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 tsk grönpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • Ugnsstekt potatis:

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • kokta morötter
  • Garnera med:

  • persilja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Ugnsstekt potatis: Skala och skiva potatisen. Blanda den med olja, salt och peppar, och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills den fått fin färg och är mjuk, ca 30 minuter.

2

Krämig svamp: Ansa och skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med tills vätskan kokat in. Krossa grönpepparn i en mortel och strö över svampen. Späd med grädde, vatten, fond och soja, och koka ihop i 5 minuter. Smaka av med dijonsenap och salt.

3

Putsa och skiva köttet. Banka ut skivorna lätt med knuten hand. Krydda med grönpeppar som krossats i mortel och salt. Stek köttet i på båda sidor tills det är genomstekt i en stekpanna med smör, ca 5 minuter.

4

Servera köttet med ugnsstekt potatis, krämig svamp och morötter. Garnera med persilja.


Recept