Fläskfilégratäng

Du behöver 600 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 salt, peppar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 200 g brysselkål 200 g champinjoner 3...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör 1+1
  • salt, peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g brysselkål
  • 200 g champinjoner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl riven ost cheddar eller mozzarella

Servera med:

potatis
sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp köttet.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Ansa brysselkålen och skär i klyftor. Skiva svampen. Fräs lök, vitlök, bryssel- kål och svamp i en stekpanna med smör ett par minuter. Lägg i köttet.

3

Tillsätt grädde, vin, fond och senap, och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4

Häll allt i en ugns- form och strö på ost. Gratinera i 20 minuter. Servera med pressad potatis och sallad.

Scroll to Top