Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör + 1
- 250 g kantareller
- 1 st schalottenlök
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1 tsk soja
- 2 msk maizena redning
- 140 g tärnad bacon
- 2 st röda äpplen
- 8 st steklök
- 2 tsk rörsocker
Servera med:
Rostad potatis
gröna bönor
Ugn: 175°
Gör så här
Putsa filén och krydda med salt och peppar. Bryn den runt om i smör i stekpanna. Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila i 10 minuter.
Ansa kantarellerna och stek dem tills vätskan kokat in. Skala och hacka schalottenlöken och stek den tillsammans med kantarellerna i smör.
Späd med grädde, vatten, fond och soja och koka i 5 minuter. Red av och koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Dela äpplena och skär bort kärnhuset. Skär dem i klyftor. Skala steklökarna och dela dem på mitten. Fräs äpple och lök i smör ett par minuter. Strö över socker och blanda i bacon.
Skiva köttet och servera med äppelfräs, kantarellsås, rostad potatis och bönor.