Fläskfilé med grönpeppar och äpple

Du behöver 600 g fläskfilé 3 msk smör 1+1+1 salt och peppar 1 st äpple 1 st gul lök 2 dl vatten 2 dl grädde...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk smör 1+1+1
  • salt och peppar
  • 1 st äpple
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk konjak
  • 1 msk majsredning ­Maizena

Garnera med:

persilja

Servera med:

klyftpotatis
cornichoner

Gör så här

1

Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan. 

2

Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor och stek lätt i smör i stekpanna. Spara till senare.

3

Skala och hacka löken. Fräs den i smör i stekpanna tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, grädde, fond, soja, krossad grönpeppar och konjak och koka upp.

4

Lägg i köttet och koka i 10 minuter. Red av såsen, smaka av och lägg i äpplena. Låt allt bli varmt och strö över persilja. Servera med klyftpotatis och cornichoner.

Scroll to Top