Du behöver
- 140 g bacon
- 600 g fläskfilé
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 2 msk smör eller margarin
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 100 g gorgonzola
- salt peppar
Servera med:
klyftpotatis eller ris
Gör så här
1
Strimla baconet och stek knaprigt. Ta upp och lägg på hushållspapper.
2
Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra och bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör.
3
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Lägg ner lök och paprika i pannan med köttet och tillsätt grädde, vatten och fond. Småkoka i 10 minuter.
4
Lägg i gorgonzolan i bitar och låt den smälta ner i såsen. Smaka av med salt och peppar och strö över bacon. Servera med klyftpotatis eller ris.