RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilé med bearnaisesås och ljummen bönsallad

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 stycken
1 röstande.

Du behöver

  • 600 gram fläskfilé
  • salt och peppar
  • torkad timjan
  • 1 matsked smör
  • Bearnaisesås:

  • 250 gram smör
  • schalottenlökar
  • 0.5 deciliter rödvinsvinäger
  • 0.5 deciliter vatten
  • 1 kruka dragon eller 1 msk torkad dragon
  • svartpepparkorn
  • äggulor
  • 0.5 deciliter hackad persilja
  • Bönsallad:

  • 300 gram cocktailtomater
  • 1 styck vitlöksklyfta
  • 10 stycken timjankvistar
  • 2 matskedar olivolja
  • 600 gram delikatesspotatis
  • salt och peppar
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 burk burk kokta vita bönor 200 g
  • 150 gram haricots verts
  • Ugn: 150°/250°

Gör så här

1

Bönsallad: Dela tomaterna på längden och blanda dem med pressad vitlök, timjan, olja, salt och peppar. Tillaga i ugn på 150º, 20 minuter. Höj ugnsvärmen till 250°. Dela potatisen och blanda den med salt, peppar och olja. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Ansa och koka haricots verts i saltat vatten, 2 minuter. Blanda potatis, tomater, haricots verts och avsköljda bönor.

2

Bearnaisesås: Smält smöret. Skala och hacka löken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten, dragonstjälkar och krossad svartpeppar och koka ihop tills 3/4 dl återstår. Sila och blanda med äggulorna. Värm över vattenbad under vispning tills det tjocknar. Ta bort från värmen och vispa i smöret i en tunn stråle. Bottensatsen ska inte komma med. Rör ner hackad dragon och persilja och smaka av såsen.

3

Putsa köttet och krydda med salt, peppar och timjan. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttet på låg värme under lock. Skiva köttet och servera med bönsallad och bearnaisesås.


Recept