Fläskfilé med äpple och kiwi

Snabbt och lätt lagar du den här festliga gryträtten där en fyllig fruktsås får extra hetta av mango chutney och curry. Bjud kokt ris och extra mango chutney till. Tärnad kiwi som garnering ger fläskfilégrytan vacker färg- och smakbrytning.

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 st lök stor gul
  • 1 st äpple syrligt
  • 1 st banan
  • 1.5 msk curry
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk mango chutney
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 st kiwifrukter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar.

2
Skala och skiva löken. Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk.

3
Skala och riv äpplet grovt. Skala och skiva bananen. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.

4
Rör ner fläskfilé och grädde i grytan och låt den puttra i ytterligare ca 5 minuter. Skala och tärna kiwin. Strö frukten över grytan. Smaka av och låt allt bli genomvarmt.

Scroll to Top