Flamberad pepparstek

Flamberad pepparstek smakar bra med grönpepparsås, bakad potatis och kokta haricots verts till.

Du behöver

  • 4 skiva oxfilé ca 2 1/2 cm tjocka
  • salt
  • 1.5 tsk svartpepparkorn stötta
  • 2 msk smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk bananschalottenlök hackad
  • 2 msk konjak
  • 2 dl mörk oxbuljong av fond
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk grönpeppar hackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk persilja hackad

Servera med:

potatis bakad
haricots verts kokta

Det här behövs till 4 port.

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och klappa in stött svartpeppar.

2
Bryn köttet i smör på båda sidor, ca 2 minuter per sida. Bred ett tunt lager senap på varje sida av filéerna. Strö lök mellan filébitarna, fräs den hastigt och vänd köttet.

3
Häll på konjak och flambera. Ta upp köttskivorna och lägg dem på varma tallrikar.

4
Tillsätt oxbuljong, grädde och grönpeppar, och rör om medan såsen kokar ihop, ca 3 minuter. Montera ner en klick smör i såsen. Häll lite sås över filéerna och strö över persilja. Servera resten av såsen i en såssnipa.


Kommentar:
Stäng av köksfläkten och ha ett lock i beredskap om lågorna blir höga!

Scroll to Top