RECEPT FRÅN HJ

Flädermousse med jordgubbar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
7 portioner

Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st citron rivet skal
  • 0.5 dl koncentrerad flädersaft
  • Servera med

  • jordgubbar

Gör så här

1

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa grädden och rör ner i smeten tillsammans med crème fraiche och citronskal.

2

Värm saften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta
i den varma saften. Rör ner saften i smeten.

3

Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 dl och låt stå i kylen och stelna i 4 timmar. Stjälp upp moussen och garnera med bär.


Kommentar:
Härligt len och syrlig mousse. Perfekt dessert att förbereda inför sommarfesten.

Recept