Fisksoppa med brödkrutonger

Du behöver 300 g fisktärningar frysta av torsk och lax 0.5 st fänkål 2 st salladslökar 1 msk rapsolja 2.5 dl vatten 1 st fiskbuljongtärning...

Du behöver

  • 300 g fisktärningar frysta av torsk och lax
  • 0.5 st fänkål
  • 2 st salladslökar
  • 1 msk rapsolja
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 dl vin eller 1 msk pressad citronsaft och vatten
  • 250 g crème fraîche paprika och chili
  • salt och peppar

Servera med:

6 st sockerärter
0.25 st röd paprika
fänkålsdill

Servera med:

brödkrutonger rostade

Gör så här

1
Tina fisktärningarna i sin förpackning i diskhon med kallt vatten eller i kylen över natten.

2
Plocka bort fänkålsdillen från fänkålen och spara till garneringen. Skär fänkål och salladslök i skivor. Fräs dem under omrörning i en gryta med olja, ca 1 minut.

3
Tillsätt vatten, buljongtärning och vitt vin, och koka upp. Låt sjuda i 3 minuter. Rör ner crème fraichen och låt koka upp under omrörning.

4
Låt fisken rinna av i en sil och tillsätt den sedan i soppan. Rör om försiktigt. Ta grytan från plattan, sätt på locket och låt stå i 5 minuter.

5
Smaka av soppan med salt och peppar, och ös sedan upp den i skålar. Garnera med strimlade sockerärter, tärnad paprika och fänkålsdill, och servera med brödkrutonger.

Scroll to Top