Du behöver
- 300 g fisktärningar frysta av torsk och lax
- 0.5 st fänkål
- 2 st salladslökar
- 1 msk rapsolja
- 2.5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 0.5 dl vin eller 1 msk pressad citronsaft och vatten
- 250 g crème fraîche paprika och chili
- salt och peppar
Servera med:
6 st sockerärter
0.25 st röd paprika
fänkålsdill
Servera med:
brödkrutonger rostade
Gör så här
1
Tina fisktärningarna i sin förpackning i diskhon med kallt vatten eller i kylen över natten.
2
Plocka bort fänkålsdillen från fänkålen och spara till garneringen. Skär fänkål och salladslök i skivor. Fräs dem under omrörning i en gryta med olja, ca 1 minut.
3
Tillsätt vatten, buljongtärning och vitt vin, och koka upp. Låt sjuda i 3 minuter. Rör ner crème fraichen och låt koka upp under omrörning.
4
Låt fisken rinna av i en sil och tillsätt den sedan i soppan. Rör om försiktigt. Ta grytan från plattan, sätt på locket och låt stå i 5 minuter.
5
Smaka av soppan med salt och peppar, och ös sedan upp den i skålar. Garnera med strimlade sockerärter, tärnad paprika och fänkålsdill, och servera med brödkrutonger.