Du behöver
- 400 g sejfilé kolja eller torsk
- 1 st ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- matfett
Servera med:
potatismos
morötter rivna med citronsaft
Gör så här
1
Halvtina fiskpaketet på en tallrik i kylen, ca 6 timmar. Skär fisk-blocket i 1–1 1/2 cm tjocka skivor med en vass kniv.
2
Vispa ägget i en djup tallrik. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda mjöl med salt och vitpeppar på en annan tallrik.
3
Vänd fisken först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet, s k dubbelpanering. Lägg upp på smörpapper för att torka på ytan.
4
Stek fisken i en stekpanna med matfett, på svag värme i ca 3 minuter per sida, beroende på hur tinad fisken är.
5
Servera med potatismos och rivna morötter.