Fiskpinnar med potatismos

Du behöver 400 g sejfilé kolja eller torsk 1 st ägg 1 dl ströbröd 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 krm vitpeppar matfett Servera...

Du behöver

  • 400 g sejfilé kolja eller torsk
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • matfett

Servera med:

potatismos
morötter rivna med citronsaft

Gör så här

1
Halvtina fiskpaketet på en tallrik i kylen, ca 6 timmar. Skär fisk-blocket i 1–1 1/2 cm tjocka skivor med en vass kniv.

2
Vispa ägget i en djup tallrik. Lägg ströbröd på en tallrik och blanda mjöl med salt och vitpeppar på en annan tallrik.

3
Vänd fisken först i mjölet, sedan i det uppvispade ägget och slutligen i ströbrödet, s k dubbelpanering. Lägg upp på smörpapper för att torka på ytan.

4
Stek fisken i en stekpanna med matfett, på svag värme i ca 3 minuter per sida, beroende på hur tinad fisken är.

5
Servera med potatismos och rivna morötter.

Scroll to Top