Fiskgryta Bohuslän

Du behöver 0.5 st chilipeppar spansk 0.5 g saffran 1 kuvert 1 st gul lök 1 st purjolök 1 st fänkål 1 st stjälkselleri 2...

Du behöver

  • 0.5 st chilipeppar spansk
  • 0.5 g saffran 1 kuvert
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 1 st fänkål
  • 1 st stjälkselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk hummerfond konc
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 2 dl vatten
  • 350 g laxfilé
  • 350 g sejfilé
  • salt och peppar
  • 300 g räkor
  • 20 st musslor se tips hur man kokar musslor

Dekorera med:

räkor och musslor
dill

Servera med:

potatis eller baguette

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Kärna ur och finhacka chilin. Gnugga saffranet i kuvertet med ett skedblad.

2
Skär löken i bitar. Skiva purjolök, fänkål och stjälkselleri. Fräs lök, purjolök, grönsaker, chili och saffran i en gryta med olja i tills grönsakerna mjuknar.

3
Tillsätt tomatpuré, hummerfond och späd med vin och vatten. Låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.

4
Skär fiskfiléerna i 3 cm stora tärningar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill. Servera grytan med kokt potatis eller baguette.

6
Garnera med svart kaviar.

Scroll to Top