Du behöver
- 0.5 st chilipeppar spansk
- 0.5 g saffran 1 kuvert
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 1 st fänkål
- 1 st stjälkselleri
- 2 msk rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk hummerfond konc
- 2 dl vin torrt vitt
- 2 dl vatten
- 350 g laxfilé
- 350 g sejfilé
- salt och peppar
- 300 g räkor
- 20 st musslor se tips hur man kokar musslor
Dekorera med:
räkor och musslor
dill
Servera med:
potatis eller baguette
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Kärna ur och finhacka chilin. Gnugga saffranet i kuvertet med ett skedblad.
2
Skär löken i bitar. Skiva purjolök, fänkål och stjälkselleri. Fräs lök, purjolök, grönsaker, chili och saffran i en gryta med olja i tills grönsakerna mjuknar.
3
Tillsätt tomatpuré, hummerfond och späd med vin och vatten. Låt koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.
4
Skär fiskfiléerna i 3 cm stora tärningar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Blanda ner de flesta räkorna och musslorna, spara några till dekoration. Lägg upp grytan i en serveringsform, dekorera med räkor och musslor och dill. Servera grytan med kokt potatis eller baguette.
6
Garnera med svart kaviar.