Fiskfärsbiffar med citronsås

Du behöver 400 g fisktärningar frysta blandade 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dill klippt 1 st ägg ströbröd 2 msk matfett Citronsås:...

Du behöver

  • 400 g fisktärningar frysta blandade
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk dill klippt
  • 1 st ägg
  • ströbröd
  • 2 msk matfett

Citronsås:

1 dl crème fraîche
1 tsk rivet citronskal
2 tsk dill klippt
salt och peppar

Servera med:

sockerärter kokta
potatis kokt
citronklyftor

Gör så här

1
Tina fisktärningarna. Gärna i en skål i kylen över natten. Låt rinna av i en sil.

2
Blanda fisk, salt, peppar och dill i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör till en färs. Ta upp färsen med en sked och forma biffar. Vänd biffarna i ströbröd och lägg dem på ett smörpapper.

3
Stek biffarna i en stekpanna med matfett i ca 3 minuter per sida.

4
Citronsås: Blanda crème fraiche, citronskal och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med kokta sockerärter, potatis och citronklyftor.

Scroll to Top