Fiskfärsbiff med kräftsås

Du behöver 200 g vit fiskfilé 0.5 dl kräftstjärtar 1 st ägg 1 msk potatismjöl 0.5 dl lätt crème fraiche salt och peppar 1 msk...

Du behöver

  • 200 g vit fiskfilé
  • 0.5 dl kräftstjärtar
  • 1 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Kräftsås:

0.5 dl lätt crème fraiche
1 tsk hummerfond
0.5 dl kräftstjärtar
1 msk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

potatismos
ärter kokta gröna

Gör så här

1
Mixa fiskfilén med kräftstjärtar, ägg, potatismjöl och crème fraiche till en färs, i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och peppar.

2
Hetta upp en stekpanna med matfett till medelvärme. Skeda upp färsen och platta ut i stekpannan. Stek biffarna ca 3 minuter per sida.

3
Blanda crème fraiche, fond, kräftstjärtar och dill till såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med såsen, potatismos eller kokt pressad potatis och kokta gröna ärter.

Scroll to Top