Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- 1 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 75 g fetaost
- äpple skalade och grovrivna
- 2 msk crème fraîche
- basilikablad ca 12 färska hackade
- vitlöksklyfta ev 1 pressad
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn kotletterna i en stekpanna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnssäker form.
2
Riv eller mosa osten. Blanda den med äpplet, creme fraiche, basilika och ev vitlök.
3
Klicka ut röran på kotletterna. Hit går rätten att förbereda.
4
Gratinera högt upp i ugnen i ca 15 minuter. Servera med kokt dillpotatis och en tomatsallad.
En god tomatsallad består av skivade tomater (ca 1 per port), strimlad purjolök och en vinägrettdressing. Denna består av 1 dl vinäger, 3 delar olja (eller 2 delar olja och 1 dl vatten), salt och peppar.