Du behöver
- 200 g babyspenat
- 2 dl strimlad purjolök
- smör
- 500 g kassler
- 3 dl skivad rabarber
- 1 dl valnötter
- 100 g fetaost
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk flytande honung
- 1.5 msk grönsaksfond
- 1 st vitlöksklyfta
- nymald peppar
Servera med:
färskpotatisar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör, precis så att spenaten sjunker ihop.
2
Skär kasslern i skivor, och dela skivorna tvärsöver.
3
Lägg spenatfräset i en ugnsform. Lägg på kassler, rabarber, delade nötter och smulad fetaost.
4
Vispa ihop grädde, honung, fond, pressad vitlök och peppar och häll i formen. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter.
5
Servera med nykokt färskpotatis.