Fetaostbakade grönsaker

Jättegott både som tillbehör eller som ensamrätt.

Du behöver

  • 1 st squash
  • 3 st selleristjälkar
  • 3 st paprikor
  • 7 st färska lökar
  • 5.5 st färskpotatisar
  • 5.5 st morötter späda
  • cocktailtomater ca 12
  • 2.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • 250 g fetaost
  • 2 dl kesella

Ugn: 225°

Det här behövs som tillbehör för ca 12 port:

Gör så här

1
Ansa squash och selleri. Skär det i bitar. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i stora bitar. Ansa löken och skär den i klyftor. Borsta potatisarna eller skala dem eventuellt och skär dem i klyftor. Skala eventuellt morötterna och halvera dem på längden.

2
Lägg alla grönsakerna i en långpanna. Strö över flingsalt och ringla över olivoljan. Ugnsbaka grönsakerna mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills allt känns nästan mjukt.

3
Blanda samman fetaost med kesella. Tag ut långpannan och fördela röran över grönsakerna. Gratinera i ytterligare ca 10 minuter.

Scroll to Top