Du behöver
- 1 st squash
- 3 st selleristjälkar
- 3 st paprikor
- 7 st färska lökar
- 5.5 st färskpotatisar
- 5.5 st morötter späda
- cocktailtomater ca 12
- 2.5 msk olivolja
- flingsalt
- 250 g fetaost
- 2 dl kesella
Ugn: 225°
Det här behövs som tillbehör för ca 12 port:
Gör så här
1
Ansa squash och selleri. Skär det i bitar. Halvera och kärna ur paprikorna. Skär dem i stora bitar. Ansa löken och skär den i klyftor. Borsta potatisarna eller skala dem eventuellt och skär dem i klyftor. Skala eventuellt morötterna och halvera dem på längden.
2
Lägg alla grönsakerna i en långpanna. Strö över flingsalt och ringla över olivoljan. Ugnsbaka grönsakerna mitt i ugnen ca 20-25 minuter eller tills allt känns nästan mjukt.
3
Blanda samman fetaost med kesella. Tag ut långpannan och fördela röran över grönsakerna. Gratinera i ytterligare ca 10 minuter.