Du behöver
- 8 st tinade quornfiléer
- olivolja
- salt och nymald peppar
- 150 g fetaost
- 1.5 msk flytande honung
- koriander
Sesamrostad sötpotatis:
1 kg sötpotatis
2 msk olivolja
2 msk sesamfrön
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
Quorn: Bryn quornfiléerna hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Skär osten i skivor och lägg ovanpå.
Gratinera högt upp i ugnen 8–10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten. Strö på hackad koriander.
Sötpotatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor.
Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, sesamfrö och salt.
Rosta potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Servera med bönsalsan.
Bönsalsa: Skölj och låt bönorna ur en burk, 400 g rinna av. Dela 1 röd chili, ta bort kärnor och väggar, finhacka. Skala och hacka1 röd lök och 2 vitlöksklyftor. Dela och kärna ur 2 tomater. Skär tomatköttet i små bitar. Blanda ingredienserna. Tillsätt saft av en limefrukt, 1 kruka hackad koriander och 3 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner tärnad avokado.
En fräsch salsa och rostade sötpotatisklyftor är lika färgsprakande som nyttiga tillbehör till de gratinerade Quornfiléerna.