RECEPT FRÅN HJ

Fetagratinerad Quornfilé med bönsalsa

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 8 st tinade quornfiléer
  • olivolja
  • salt och nymald peppar
  • 150 g fetaost
  • 1.5 msk flytande honung
  • koriander
  • Sesamrostad sötpotatis:

  • 1 kg sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrön
  • flingsalt
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Quorn: Bryn quornfiléerna hastigt i olivolja. Krydda med salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

2

Skär osten i skivor och lägg ovanpå.

3

Gratinera högt upp i ugnen 8–10 minuter. Ta ut och ringla honung över den varma osten. Strö på hackad koriander.

4

Sötpotatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor.

5

Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med olivolja, sesamfrö och salt.

6

Rosta potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden. Servera med bönsalsan.

7

Bönsalsa: Skölj och låt bönorna ur en burk, 400 g rinna av. Dela 1 röd chili, ta bort kärnor och väggar, finhacka. Skala och hacka1 röd lök och 2 vitlöksklyftor. Dela och kärna ur 2 tomater. Skär tomatköttet i små bitar. Blanda ingredienserna. Tillsätt saft av en limefrukt, 1 kruka hackad koriander och 3 msk olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner tärnad avokado.


Kommentar:
En fräsch salsa och rostade sötpotatisklyftor är lika färgsprakande som nyttiga tillbehör till de gratinerade Quornfiléerna.

Recept