Festlig rabarber i glas

Du behöver 75 g smör rumsvarmt 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk bakpulver Karamelliserad rabarber: 400 g rabarber 75 g...

Du behöver

  • 75 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver

Karamelliserad rabarber:

400 g rabarber
75 g smör
1.5 dl rörsocker

Färskostfyllning:

300 g färskost
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål och arbeta ihop till en smuldeg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Låt smulorna svalna.

2

Skölj, skala eventuellt rabarbern och skär den i 1 cm bitar. Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta samman. Blanda i rabarbern och låt småputtra tills rabarbern börjar mjukna. Låt den svalna.

3

Vispa samman färskost, socker och vaniljsocker till en kräm. Tillsätt grädden och vispa krämigt.

4

Varva smuldeg, rabarber och färskostkräm i glas och servera.

Scroll to Top