Du behöver
- 75 g smör rumsvarmt
- 1.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 0.5 tsk bakpulver
Karamelliserad rabarber:
400 g rabarber
75 g smör
1.5 dl rörsocker
Färskostfyllning:
300 g färskost
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl vispgrädde
Ugn: 200°
Gör så här
Blanda smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål och arbeta ihop till en smuldeg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Låt smulorna svalna.
Skölj, skala eventuellt rabarbern och skär den i 1 cm bitar. Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta samman. Blanda i rabarbern och låt småputtra tills rabarbern börjar mjukna. Låt den svalna.
Vispa samman färskost, socker och vaniljsocker till en kräm. Tillsätt grädden och vispa krämigt.
Varva smuldeg, rabarber och färskostkräm i glas och servera.