RECEPT FRÅN HJ

Festlig rabarber i glas

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 75 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • Karamelliserad rabarber:

  • 400 g rabarber
  • 75 g smör
  • 1.5 dl rörsocker
  • Färskostfyllning:

  • 300 g färskost
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål och arbeta ihop till en smuldeg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 minuter tills de fått fin färg. Låt smulorna svalna.

2

Skölj, skala eventuellt rabarbern och skär den i 1 cm bitar. Smält smöret i en stekpanna. Rör i sockret och låt det smälta samman. Blanda i rabarbern och låt småputtra tills rabarbern börjar mjukna. Låt den svalna.

3

Vispa samman färskost, socker och vaniljsocker till en kräm. Tillsätt grädden och vispa krämigt.

4

Varva smuldeg, rabarber och färskostkräm i glas och servera.


Recept