Festlig kycklingsoppa

Krämig soppa med topping.

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 st morot
  • 1 st palsternacka
  • 10 dl vatten
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • persiljestjälk några stycken
  • 1 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 200 g champinjoner färska
  • 2 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl mellangrädde

Topping:

1 st äpple
140 g bacontärningar
150 g champinjoner färska
2.5 msk hackad persilja

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i 4 bitar. Skala lökarna och hacka dem. Skala morot och palsternacka och tärna dem.

2
Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt grönsakerna, persilja, lagerblad, svartpepparkorn och kycklingbitarna. Låt allt småkoka under lock ca 35-40 minuter.

3
Tag upp kycklingen och sila buljongen. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar.

4
Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg. Strö över mjöl och rör om. Späd med 6 dl silad buljong, mjölk och grädde. Låt soppan småputtra ca 10 minuter.

5
Tillsätt kycklingbitarna och smaka av. Låt soppan bli genomvarm.

6
Skala, kärna ur och tärna äpplet. Ansa och skiva svampen. Fräs äpple, svamp och bacontärningar i lite matfett tills allt har fått fin färg. Rör ner hackad persilja.

7
Häll upp den heta soppan i portionsskålar och toppa dem med äppleröran. Bjud gott bröd till.

Scroll to Top