Festkyckling

Benfria kycklinglår är både saftiga och möra. Här får de extra smak av pesto.

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 0.5 dl pesto eller hemlagad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rulla samman kycklinglåren och fäst dem med en tandpetare. Salta och peppra dem lätt.

2
Stek köttet gyllene runtom i lite matfett. Ta upp dem.

3
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den lätt i lite matfett. Tillsätt grädde, buljongtärning och pesto. Låt såsen koka upp.

4
Lägg ner kycklinglåren i såsen och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av. Bjud frästa grönsaker och gott bröd till.

Scroll to Top