Du behöver
- 600 g högrevsfärs
- salt och peppar
- 140 g bacon
Stekt lök:
2 st gula lökar
2 msk smör
1 tsk strösocker
Dressing:
2 dl crème fraîche
1 st vitlöksklyfta
Servera med:
hamburgerbröd
sallad
bacon
Gör så här
Stekt lök: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Smaksätt med socker, salt och peppar.
Dressing: Rör ihop crème fraiche och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Dela färsen i fyra bitar och forma bitarna till burgare. Salta och peppra.
Stek baconet nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett, och låt rinna av på hushållspapper.
Stek burgarna på ganska hög värme, ca 2 minuter per sida. Tryck till dem så de inte drar ihop sig och blir höga utan behåller sin form. Lägg ihop burgarna med sallad, biff, stekt lök, bacon och dressing.