RECEPT FRÅN HJ

Favoritburgare med bacon och stekt lök

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g högrevsfärs
  • salt och peppar
  • 140 g bacon
  • Stekt lök:

  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk strösocker
  • Dressing:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Servera med:

  • hamburgerbröd
  • sallad
  • bacon

Gör så här

1

Stekt lök: Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Smaksätt med socker, salt och peppar. 

2

Dressing: Rör ihop crème fraiche och riven vitlök. Smaka av med salt och peppar. 

3

Dela färsen i fyra bitar och forma bitarna till burgare. Salta och peppra. 

4

Stek baconet nästan knaprigt i en stekpanna i sitt eget fett, och låt rinna av på hushållspapper. 

5

Stek burgarna på ganska hög värme, ca 2 minuter per sida. Tryck till dem så de inte drar ihop sig och blir höga utan behåller sin form. Lägg ihop burgarna med sallad, biff, stekt lök, bacon och dressing.


Recept